Yahoo a decis sa-si inchida site-ul de licitatii

11 mai 2007

Gigantul american Yahoo a decis inchiderea site-ului propriu de licitatii pe piata nord-americana, ca urmare a rezultatelor nesatisfacatoare obtinute in fata rivalului eBay, informeaza International Herald Tribune.

Yahoo a decis sa-si inchida site-ul de licitatii Site-ul nu va mai primi nicio oferta incepand cu 3 iunie, ultimele licitatii fiind programate a se incheia pe data de 16 a aceleiasi luni. Decizia, valabila numai pentru SUA, nu va afecta site-urile din Hong Kong, Singapore si Taiwan, care vor functiona in continuare.

Aceasta hotarare vine la mai putin de o saptamana dupa ce gigantul IT a declarat ca renunta si la serviciul Yahoo Photo pentru a se concentra pe celelalte site-uri care prezinta un potential mai mare de crestere, precum Flickr.

Anul trecut, conducerea Yahoo a pus in aplicare un plan de reorganizare a companiei, in urma caruia aceasta a fost structurata in trei divizii, pentru a-si creste competitivitatea in special in fata celui mai de temut rival, Google.

Conform datelor Nielsen/NetRatings, eBay a avut un numar de 60 milioane vizitatori in luna martie, fiind urmat la o distanta foarte mare de Bidz cu 1,76 milioane utilizatori, in timp ce site-ul de licitatii al Yahoo a inregistrat numai 330.000.

Sursa

Era de inteles ca Yahoo! nu are nicio sansa de a concura cu Google la acest capitol. (si la oricare altul), insa totusi s-au angrenat in aceasta intrecere. Yahoo! nu a visat niciodata sa depaseasca eBay (pur si simplu este imposibil), ci doar sa isi mai sporeasca incasarile cu cateva procente. Dar nu a tinut faza. Incasarile din site-ul de licitatii erau pe minus, adica nu erau deloc, si Yahoo! iesea in pierdere. Altfel nu imi pot explica inchiderea.

WTF? 60 de milioane de vizitatori lunari?

Astept cu nerabdare clipa in care Yahoo! isi va pune AdSense pe site-uri :D

LE: Chiar, un analfabet in ale Yahoo!-ului (eu) doreste sa stie care este / a fost acest misterios site de licitatii.

scris pe la 20:01  

0 pareri - comentezi?:

Trimiteți un comentariu