microsoft vrea sa cumpere yahoo!-ul

05 mai 2007

doua companii pe care le cam detest (insa fara de care nu pot supravietui pe net) sunt pe cale sa se uneasca. mai precis, microsoft vrea sa cumpere yahoo!-ul.

Microsoft, principalul producator de software la nivel mondial, a solicitat companiei de servicii de Internet Yahoo sa reia discutiile oficiale de achizitie, scrie New York Post.

Cei doi giganti ai IT-ului mondial au purtat negocieri informale in ultimii ani, dar noua abordare semnaleaza ca Microsoft urmareste realizarea rapida a unei tranzactii, potrivit unor surse anonime, citate de New York Post. Microsoft a prezentat o propunere de preluare a Yahoo in urma cu citeva luni, dar firma a respins oferta, se mai spune in articol. Pretul de vinzare al Yahoo este estimat la 50 miliarde de dolari, potrivit unor surse de pe Wall Street

Yahoo detine al doilea motor de cautare pe Internet, avind o cota de piata de 27,5% in primul trimestru, in conditiile in care liderul pietei, Google, detine o cota de 48,3%. Analistii considera improbabil ca Yahoo sa reuseasca, in viitorul apropiat, sa reduca decalajul fata de Google. Compania a consemnat un profit net de 142 de milioane de dolari in primele trei luni ale anului, in scadere fata de nivelul aferent perioadei similare din 2006, de 160 de milioane de dolari. Microsoft incearca, prin preluarea Yahoo, sa cistige ceva mai mult teren pe segmentul serviciilor online, domeniu in care Google a evoluat extrem de mult.

sursa

scris pe la 20:26  

2 pareri - comentezi?:

Stiu asta, mi se pare normal.

Marius spunea...
5 mai 2007 la 23:33  

good start

Anonim spunea...
17 decembrie 2009 la 02:45  

Trimiteți un comentariu